Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Crab Apple или Киселица

1 септември 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Crab Apple или Киселица

Crab Apple, No 10, Киселица
лат. Malus sylvestris

10: Crab Apple, по Бах
Това е лек за прочистване.
Той е за тези, които чувстват като че ли имат нещо нечисто в себе си.
Често това е нещо съвсем дребно: при други може да има много по-сериозна болест, на която не се обръща достъчно внимание в сравнение с единственото нещо, върху което те се съсредоточават.
И двата типа са ангажирани да се освободят от точно това нещо, което е на първо място в ума им и което, според тях, е най-важно да бъде излекувано.
Те се отчайват, ако лечението не е успешно.
Бидейки лекарство за прочистване, то почиства рани, ако пациентът има причини да вярва, че има някаква инфекция (в оригиналния превод е "отрова"), с която трябва да се справи.

10: Crab Apple, по Пати Аспен
Цветето на чистотата
Основни симптоми:
Индивидът има усещане, че е мръсен, нечист и заразен. Срамува се от себе си и има фикс идеи за ред.
Положителни ефекти:
Осъзнаване, че редът е само временно състояние.
Обхващане на цялостната картина на живота и мястото на детайлите в нея.
Приемане на собствената личност такава, каквато е.
Светът престава да бъде място, пълно със зарази и мръсотия.

10: Crab Apple, по Пашкулев
Malus sylvestris s. pumila. Еднa от все по-често прилаганите Бахови есенции. Облекчава усещането за нечистота и отвращение, страховете за здравето, прекомерната привързаност към реда, постоянната загриженост и преувеличаването на проблемите.
В религиозния живот - за хора, които странят от другите поради страх от "нечисти вибрации".
Такива хора страдат често и физически: от кожни обриви (особено от типа на акнето) или брадавици, алергии, обилно изпотяване, затлъстяване, жлъчни камъни, хреми или кашлици с обилни секреции, и т.н. Есенцията е полезна и след отравяния, включително с лекарства, както и за намаляване на повишената чувствителност към болки и миризми.
Влиза също в състава на цветотерапевтични тоалетни води или мехлеми за изчистване на кожата, обикновено в съчетание с Rescue Remedy.

Тази есенция е в групата "За потиснатост или отчаяние", заедно с: Elm, Larch, Oak, Pine, Star of Bethlehem, Sweet Chestnut и Willow.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Подчертаните есенции ще сочат към съответните страници след като есенциите бъдат публикувани - по една от 38-те всеки ден до края на септември.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-10-crab-apple/

^