Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Elm или Бряст

2 септември 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Elm или Бряст

Elm, No 11, Бряст
лат. Ulmus procera

11: Elm, по Бах
Есенцията е за онези, които вършат добра работа, следват призванието на живота си и се надяват да извършат нещо важно и то често за благоденствието на човечеството.
Понякога преживяват периоди на потиснатост, когато чувстват, че това, което са предприели, е твърде трудно и не е по силите на едно човешко същество.

11: Elm, по Пати Аспен
Цветето на отговорността
Основни симптоми:
Човекът е сигурен, че не е на висота да изпълнява задълженията си и да се справя с отговорностите си.
Положителни ефекти:
Способност, енергичност и вяра в себе си.
Реална оценка колко работа може лично да свърши и колко трябва да делегира.
Убеждението, че след като си дал най-доброто, помощта ще дойде в нужния момент.
Осъзнаване на отговорността към самия себе си.

11: Elm, по Пашкулев
Въздейства върху усещането за непоносимо голяма отговорност, загриженост за бъдещето и неувереност, че може да се справи с всичките грижи и изпитания. Баховият Gelsemium. Прилага се спомагателно при кожни и костни проблеми, и при нарушения във функцията на надбъбречните жлези. Важно климактерично лекарство; в случая, както и за адаптиране към други форми на преход, следва да се прибави и Орех (Walnut).

Тази есенция е в групата "За потиснатост или отчаяние", заедно с: Crab Apple, Larch, Oak, Pine, Star of Bethlehem, Sweet Chestnut и Willow.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-11-elm/

^