Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Honeysuckle или Орлови нокти

7 септември 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Honeysuckle или Орлови нокти

Honeysuckle, No 16, Орлови нокти
лат. Lonicera caprifolium

16: Honeysuckle, по Бах
За онези, които живеят твърде много с миналото, може би защото е било време на голямо щастие или заради спомени за изгубен приятел, или пък заради амбиции, които не са били осъществени. Те вече не очакват щастие като това, което са изпитали в миналото.

16: Honeysuckle, по Пати Аспен
Цветето на миналото
Основни симптоми:
Човекът е завладян от носталгия по миналото, непрестанно съжалява за отминалите възможности и отказва да живее в настоящето.
Положителни ефекти:
Осъзнаване, че реалният живот е сега.
Извличане на поуки от миналото, които са полезни за настоящето.
Вяра и радостно очакване на бъдещето.
Нарастване на силите за справяне с настоящето.

16: Honeysuckle, по Пашкулев
Въздейства върху носталгията и страданието от загубата на любим човек или вещ.
Мислене единствено за миналото, съпроводено със самовглъбеност и болезнена привързаност, разсеяност, отчаяние и натрапливи мисли, е характерно предимно за старческата възраст, при която средството е по-често предписвано.
Полезно е обаче и за децата, които "не искат да пораснат".

Тази есенция е в групата "За онези с недостатъчен интерес към настоящите заобикалящи ги условия", заедно с: Chestnut Bud, Clematis, Mustard*, Olive, White Chestnut и Wild Rose.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-16-honeysuckle/

^