Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Hornbeam или Габър

8 септември 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Hornbeam или Габър

Hornbeam, No 17, Габър
лат. Caprinus betulus

17: Hornbeam, по Бах
За онези, които усещат, че нямат вече достатъчно сили, умствени или физически, за да носят товара на живота, поставен на плещите им; ежедневният живот им се струва прекалено тежък товар за носене, въпреки че общо взето успяват да изпълняват своите задачи.
За онези, които смятат, че някаква част от ума или тялото им трябва да бъде засилена, за да могат да вършат работата си.

17: Hornbeam, по Пати Аспен
Цветето на умственото разтоварване
Основни симптоми:
Индивидът е умствено уморен и не редува напрегнатата си работа с физическо разтоварване. Изтощението може да бъде както временно, така и хронично явление.
Положителни ефекти:
Увеличава се устойчивостта към стрес и сънят се подобрява.
Увеличава се енергията, спокойствието и се възвръща самоконтролът.
Излиза се от рутината и еднообразието.
Възвръща се радостта от работата.

17: Hornbeam, по Пашкулев
Въздейства върху умората, която се дължи на съмнение в себе си или на безинтересен, консуматорски начин на живот. Капките повишават интелектуалната работоспособност, помагат за подобряване на качеството на съня, регулират цикъла при жените и намаляват склонността към употреба на наркотични и стимулиращи дроги.
Препоръчва се и при треска с болки или тежест в главата и очните ябълки, включително и външно като компрес, напоен с малко от капките.

Тази есенция е в групата "За страдащите от несигурност", заедно с: Cerato, Gentian, Gorse, Scleranthus и Wild Oat.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-17-hornbeam/

^