Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Larch или Лиственица

10 септември 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Larch или Лиственица

Larch, No 19, Лиственица
лат. Larix decidua

19: Larch, по Бах
Есенцията е за онези, които смятат себе си за по-малко добри и способни от заобикалящите ги; които очакват неуспехи; които чувстват, че в нищо не могат да преуспеят и по тази причина нито се опитват, нито правят достатъчно голямо усилие за да успеят.

19: Larch, по Пати Аспен
Цветето на вярата в себе си
Основни симптоми:
Човекът изобщо не вярва в себе си и страда от комплекс за малоценност, затова винаги очаква да се провали.
Положителни ефекти:
Придобива се знанието, че човек е способен да постига важни лични успехи.
Осъзнават се собствените силни качества.
Проява на здрав реализъм при започване на нови начинания.
Откриване на собственото място в обществото.
Смело поемане на инициативи.

19: Larch, по Пашкулев
Въздейства върху липсата на самоувереност, колебанието и страха от неуспех. "Разчупва" прекалената скромност и стеснителност, прекъсва омагьосания кръг на самопрограмираните провали. Помага също да се смекчат последствията от едно подтискащо или разглезващо възпитание. Нови данни сочат към имуностимулиращата активност на това растение. Лиственицата често се добавя към различни смеси от цветни капки с оглед усилване на действието им.

Тази есенция е в групата "За потиснатост или отчаяние", заедно с: Crab Apple, Elm, Oak, Pine, Star of Bethlehem, Sweet Chestnut и Willow.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-19-larch/

^