Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Oak или Дъб

13 септември 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Oak или Дъб

Oak, No 22, Дъб
лат. Quercus robus

22: Оак, по Бах
Есенцията е за онези, които правят усилие и се борят или да оздравеят, или във връзка с ежедневния си живот. Те продължават да опитват едно нещо след друго, дори и техният случай да изглежда безнадежден. Те обаче продължават да се борят. Не са доволни от себе си, ако болестта им попречи да извършват задълженията си и да помагат на другите.
Те са храбри хора, борят се срещу големи трудности и не загубват нито надежда, нито пък преустановяват усилията си.

22: Оак, по Пати Аспен
Цветето на упоритостта
Основни симптоми:
Силен и издържлив човек, който непрекъснато и въпреки всичко продължава да води всекидневните си битки без да се предава.
Положителни ефекти:
Осъзнаване на физическите ограничения и придобиване на гъвкавост.
Изпълнение на задачите по творчески и независим начин.
Поява на разбиране към себе си.
Способност да се каже: "Стига толкова!".
Поява на радост и удовлетворение от дребните радости в живота.

22: Оак, по Пашкулев
Въздейства върху склонността към непреклонни усилия (работохолизъм), загриженост за бизнеса и перфекционизъм към всичко, с изключение на собствените потребности. Тази хронична нагласа води до психически или физически срив и особено до проблеми с гърба. Може да се има предвид употребата на средството във фитотерапията и хомеопатията при пристрастяване към алкохол и наркотици, както и при болести на венците.

Тази есенция е в групата "За потиснатост или отчаяние", заедно с: Crab Apple, Elm, Larch, Pine, Star of Bethlehem, Sweet Chestnut и Willow.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-22-oak/

^