Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Pine или Бор

15 септември 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Pine или Бор

Pine, No 24, Бор
лат. Pinus sylvestris

24: Pine, по Бах
За онези, които се самообвиняват. Даже когато успеят, те винаги мислят, че биха могли да постигнат повече или да свършат работата по-добре и никога не са доволни от своите усилия или от резултатите. Те работят усилено и страдат много от грешките, които си приписват.
Понякога, ако стане някаква грешка, която се дължи на други хора те дори поемат отговорността и за тази грешка.

24: Pine, по Пати Аспен
Цветето на приемането на себе си
Основни симптоми:
Индивидът страда от прекалено и неоправдано чувство за вина, прекалено е самокритичен и му липсва смелост.
Положителни ефекти:
Разбиране, че всяко живо същество има право на съществуване.
Осъзнаване, че всеки е достоен да бъде обичан като всички останали.
Приемане на себе си с всичките си човешки слабости.
Приемане на подаръци и радост от постигнатия успех.
Поставяне на граници между собствената отговорност и тази на другите.

24: Pine, по Пашкулев
Прилага се при чувство за вина (реална или въображаема) и склонност към ненужни извинения. Индивидът има силно чувство за отговорност, стигащо до жертвоготовност, но е наивен. Отстъпчив е и когато не трябва. Дълбоко в подсъзнанието му е залегнал страх от наказание, който често е причина и за сексуално подтискане. Смущенията в дихателната и отделителната функция, главоболието, безсънието и ставните болки са възможни направления за материализиране на психопроблема. Препоръчва се да се пие от цялото семейство, ако обстановката в него е тази на постоянни обвинения.

Тази есенция е в групата "За потиснатост или отчаяние", заедно с: Crab Apple, Elm, Larch, Oak, Star of Bethlehem, Sweet Chestnut и Willow.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-24-pine/

^