Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Rock Rose или Хелиантум

17 септември 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Rock Rose или Хелиантум

Rock Rose, No 26, Хелиантум
лат. Helianthemum nummularium

26: Rock Rose, по Бах
Спасителен лек. Средство за спешни случаи, дори когато изглежда, че няма никаква надежда. При нещастен случай или внезапна болест, или когато пациентът е много уплашен или ужасен, или ако състоянието е достатъчно сериозно, че да причини силен страх у заобикалящите. Ако пациентът е в безсъзнание могат да се мокрят устните му. В допълнение може да са необходими и други есенции, като например, ако пациентът е в безсъзнание - Повет (Clematis); ако се измъчва - Камшиче (Agrimony), и т.н.

26: Rock Rose, по Пати Аспен
Цветето на куража
Основни симптоми:
Човекът се намира временно в състояние на шок, паника или силен страх.
Положителни ефекти:
Отпускане на хватката на страха.
Проясняване на ума и спокойствие.
Душевно спокойствие в кризисни моменти.
Прояви на героична смелост в опасни ситуации.

26: Rock Rose, по Пашкулев
Баховият Aconitum. Средство за бързо въздействие върху стреса и объркването, паниката и ступора при злополуки и остри заболявания. Намалява прекалената фиксираност в собственото състояние. Насърчава смелостта и себеотрицанието. Може да е от полза при вегетативни дистонии със сърцебиене, обилно потене и напрежение във слънчевия сплит, както и при кошмарни сънища. В цветотерапевтичната практика често се заменя с Rescue Remedy, в която то е първата съставка.
Понякога се превежда и буквално от английски като "скална роза".

Тази есенция е в групата "За онези, които изпитват страх", заедно с: Aspen, Cherry Plum, Mimulus и Red Chestnut.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Подчертаните есенции ще сочат към съответните страници след като есенциите бъдат публикувани - по една от 38-те всеки ден до края на септември.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-26-rock-rose/

^