Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Rock Water или Скална вода

18 септември 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Rock Water или Скална вода

Rock Water, No 27, Скална вода

27: Rock Water, по Бах
Скалната или лековита вода е за тези, които са много строги в начина си на живот; те се отказват от много от удоволствията и радостите на живота, защото се страхуват да не би това да попречи на тяхната работа.
Те са строги господари спрямо себе си. Желаят да са здрави и силни, да са дейни и правят всичко, за което вярват, че ще ги поддържа такива. Те се надяват да бъдат пример, който би се харесал на другите, които тогава ще следват техните идеи и в резултат ще се чувстват по-добре.

27: Rock Water, по Пати Аспен
Цветето на гъвкавостта
Основни симптоми:
Човекът живее според строги и утвърдени правила, потиска нуждите си и е прекалено суров към себе си.
Положителни ефекти:
Гъвкавост и отвореност към другите.
Уважение към радостта и удоволствията.
Достигане до дълбоката истина за разнообразието на живота.
Откриване на детето в себе си.

27: Rock Water, по Пашкулев
Проблемът тук е прекаленото внимание към себе си в светлината на определени теоретични модели на усъвършенстване, а това води до умствена скованост, страх от общуване и ненужно строг аскетизъм. Към другите се проявява неразбиране, морализаторско отношение. Възможно е тази нагласа да е резултат от прекалено ограничаващо религиозно възпитание. Есенцията води до "закръгляне" на праволинейните умствени схеми и осъзнаване на действителното място, на което човек се намира в своята еволюция.

Тази есенция е в групата "За прекомерна загриженост за доброто на околните и неуместна напористост", заедно с: Beech, Chicory, Vervain и Vine.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-27-rock-water/

^