Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Scleranthus или Склерантус

19 септември 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Scleranthus или Склерантус

Scleranthus, No 28, Склерантус
лат. Scleranthus annuus

28: Scleranthus, по Бах
За страдащите силно, когато трябва да избират между две неща; първо смятат едното за правилно, после - другото.
Обикновено са тихи хора и сами се борят с проблемите си, тъй като не са склонни да ги разискват с другите.

28: Scleranthus, по Пати Аспен
Цветето на равновесието
Основни симптоми:
Личността често се колебае между две възможности и не може да постигне равновесие. Мнението и настроението и се променят бързо.
Положителни ефекти:
Постигане на вътрешно равновесие и хармония.
Способност за концентрация и вземане на решения.
Намиране на собствения ритъм и контакт с вътрешната си същност.
Постигане на гъвкавост при интегриране на нови възможности в живота.

28: Scleranthus, по Пашкулев
Тези личности са патологично нерешителни. Не се доверяват нито на себе си, нито на другите (не търсят съвет). Това води до усамотяване, но без действителен самоотчет.
Често явление са скачащите болки от едно на друго място, резките промени в настроението и кръвното налягане, нередовното храносмилане, проблемите с ушите, световъртежа и влошаването по време на пътуване (при кризи от транспортна болест да се съчетават с Rescue Remedy!).
Този лек насърчава стабилността и решителността, премахва умственото раздвояване и колебанието между алтернативни възможности ("Буриданов синдром"). Други показания са тиковете и паразитните движения. Освен това, според някои при раждането в съвременни условия се получава стрес от сблъскването с прекалено много впечатления и това може да породи състояние на Склерантус още в първите часове на живота.

Тази есенция е в групата "За страдащите от несигурност", заедно с: Cerato, Gentian, Gorse, Hornbeam и Wild Oat.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Подчертаните есенции ще сочат към съответните страници след като есенциите бъдат публикувани - по една от 38-те всеки ден до края на септември.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-28-scleranthus/

^