Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Star of Bethlehem или Гарвански лук

20 септември 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Star of Bethlehem или Гарвански лук

Star of Bethlehem, No 29, Гарвански лук
лат. Ornithogalum umbellatum

29: Star of Bethlehem, по Бах
За хора в голямо нещастие при трудно поносими условия.
Шок от някаква тежка новина, загуба на някой любим, уплаха като следствие от някакъв нещастен случай и други подобни ситуации.
Есенцията е за тези, които отказват да бъдат утешени, това лекарство носи успокоение.

29: Star of Bethlehem, по Пати Аспен
Цветето на успокоението
Основни симптоми:
Индивидът, преживял шок на физическо, умствено и психическо ниво, независимо дали това се е случило в детството или съвсем наскоро.
Положителни ефекти:
Способност за психическа адаптация.
Чувство на лекота и свобода в реакциите.
Радостно усещане след дългото замайване.
Способност да утешаваш и другите.

29: Star of Bethlehem, по Пашкулев
Превеждан и буквално от английски като "витлеемска звезда".
Облекчава последиците от всякакъв вид шок - след физически травми, операции, стресове, тежко раждане или изнасилване, екстремни енергийни промени при медитативни и дихателни техники, с които човек за момента не може да се справи, и др. Баховата Arnica.
Често се прилага за лекуване на депресивните състояния, проявяващи се с бавни движения, тихо говорене, нерешителност и страх от промени. Редица психосоматични състояния могат да бъдат свързани с тези нагласи: язви на стомаха (основен таргет при хомеопатичната употреба на растението!), проблеми с мензиса, надбъбречна недостатъчност и др. Средството помага и по време на критичните физически и емоционални фази на биоритмите. Често прилагано средство, което в много случаи се замества с Rescue Remedy, което има по-комплексно въздействие при спешни ситуации и дълготрайните им последствия.

Тази есенция е в групата "За потиснатост или отчаяние", заедно с: Crab Apple, Elm, Larch, Oak, Pine, Sweet Chestnut и Willow.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Подчертаните есенции ще сочат към съответните страници след като есенциите бъдат публикувани - по една от 38-те всеки ден до края на септември.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-29-star-of-bethlehem/

^