Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Beech или Бук

25 август 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Бук или Цветето на толерантността

Beech, No 3, Бук
лат. Fagus sylvatica

3: Beech, по Бах
Този лек е за онези, които чувстват нужда да видят повече красота и доброта във всички, които ги заобикалят. И въпреки, че злото изглежда твърде голямо те имат способност да виждат как доброто расте отвътре. Така че имат способността да бъдат много търпеливи, снизходителни и разбиращи различните пътища на всеки индивид и че всяко нещо работи за своето собствено крайно съвършенство. {Това е описание на положителното състояние на есенцията.}

3: Beech, по Пати Аспен
Цветето на толерантността
Основни симптоми:
Този тип проявява прекалена критичност, нетолерантност към другите и предразсъдъци.
Положителни ефекти:
Способност да се толерират хората с отличаващ се характер с техните положителни и отрицателни качества.
Способност да се признае развитието на другите и правото им на грешки.
Искрено разбиране на другите и толерантно отношение.
Себеуважение и увеличена любов към себе си.

3: Beech, по Пашкулев
Тази личност системно проявява нетърпимост и безпощадна критичност към другите. Смята, че винаги е прав и се ядосва, когато му се разкрие, че това очевидно не е така. Нахален, егоцентричен, надменен. Букът говори на висок глас.
Често страда от запек (психосоматично задържане в телесната система - добре е да прибавим също Лоза (Vine) и Цикория (Chicory). Интересно е и наблюдението, че някои такива хора още от детството си страдат от артритни проблеми или имат изкривявания на костите. Есенцията подпомага конструктивното направление за присъщите на този типаж проницателност и организираност.

Тази есенция е в групата "За прекомерна загриженост за доброто на околните и неуместна напористост", заедно с: Chicory, Rock Water, Vervain и Vine.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-3-beech/

^