Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Sweet Chestnut или Кестен

21 септември 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Sweet Chestnut или Кестен

Sweet Chestnut, No 30, Кестен
лат. Castanea sativa

30: Sweet Chestnut, по Бах
Есенцията е подходяща за такива моменти, които се случват на някои хора, когато мъката е толкова голяма, че е почти непоносима.
Това е момент, когато умът и тялото чувстват, че са търпели до крайния предел на способността им да понасят и че сега не могат повече.
Струва им се, че нищо не остава освен разрушението и унищожението.

30: Sweet Chestnut, по Пати Аспен
Цветето на освобождението
Основни симптоми:
Индивидът се чувства на края на силите си и е обзет от дълбоко отчаяние.
Положителни ефекти:
Способност да се премине през трудните моменти.
Поносимост към крайните ситуации, които поднася живота.
Установяване на доверие към процесите на живота.
Осъзнаване на промените като дарове.

30: Sweet Chestnut, по Пашкулев
Ядлив кестен. Влияе върху силната тревожност и усещането за непоносима скръб, при което душата подсъзнателно отказва да приеме настъпващите промени. Налице е отчаяние, обърканост и безпокойство за бъдещето, а често и религиозни страхове ("тъмната нощ на душата"). "Резервно средство" за трудно повлияващи се симптоми и за смекчаване на страданията при умиращи и безнадеждно болни.

Тази есенция е в групата "За потиснатост или отчаяние", заедно с: Crab Apple, Elm, Larch, Oak, Pine, Star of Bethlehem и Willow.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-30-sweet-chestnut/

^