Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: White Chestnut или Див кестен

26 септември 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

White Chestnut или Див кестен

White Chestnut, No 35, Див кестен
лат. Aesculus hippocastanum

35: White Chestnut, по Бах
За онези, които не могат да отблъскват мисли, идеи и разисквания, които не искат да навлизат в съзнанието им. Това става обикновено по време, когато нещо друго интересно не ангажира ума им.
Мисли, които тревожат и са настоятелни, и ако за известно време бъдат прогонени, то пак се връщат. Те като че ли се въртят наоколо и причиняват умствени терзания.
Присъствието на такива неприятни мисли нарушава спокойствието и пречи на човека да се съсредоточи върху работата си или да изпита някакво удоволствие.

35: White Chestnut, по Пати Аспен
Цветето на душевния мир
Основни симптоми:
Личността води непрестанен вътрешен диалог и едни и същи мисли непрекъснато се връщат в съзнанието и.
Положителни ефекти:
Успокояване на ума и постигане на вътрешен мир.
Постигане на концентрация за конструктивна работа.
Постигане на ред в умствените импулси.
Прекъсване на вътрешния диалог.

35: White Chestnut, по Пашкулев
Цветът на дивия кестен коригира прекаленото отдаване на внимание на упорити, нежелани, всяващи безпокойство, натрапливи мисли (фикс идеи). Те са резултат на умствена преумора, прекалено развита ("развинтена") фантазия, недоверие към собствената интуиция или неовладяна бързина на ума. А всичко това може да доведе до безсъние или до скърцане със зъби по време на сън, главоболие, тикове и други невротични прояви.
Ако състоянието е резултат на сериозна психотравма е добре това средство да се съчетае с Гарвански лук (Star of Bethlehem) или с Rescue Remedy.

Тази есенция е в групата "За онези с недостатъчен интерес към настоящите заобикалящи ги условия", заедно с: Chestnut Bud, Clematis, Honeysuckle, Mustard*, Olive и Wild Rose.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Подчертаните есенции ще сочат към съответните страници след като есенциите бъдат публикувани - по една от 38-те всеки ден до края на септември.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-35-white-chestnut/

^