Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Wild Rose или Шипка

28 септември 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Wild Rose или Шипка

Wild Rose, No 37, Шипка
лат. Rosa canina

37: Wild Rose, по Бах
За онези, които без никаква основателна причина стават индиферентни към всичко, което ги заобикаля, и просто се носят от живота, приемайки го такъв, какъвто е без да правят каквото и да било усилие да подобрят нещата и да получат малко радост от него. Те са се предали в борбата с живота и не се оплакват.

37: Wild Rose, по Пати Аспен
Цветето на желанието за живот
Основни симптоми:
Индивидът е апатичен, примирен и напълно се е отказал да участва в живота си и е капитулирал.
Положителни ефекти:
Откриване вкуса на живота.
Развиване на инициативност.
Поява на усещане, че животът е вълнуващ и интересен.
Възвръщане на енергията и надеждата.

37: Wild Rose, по Пашкулев
Използва се за лекуване на примирението, апатията и скуката. Отчаяние и безразличие, фатализъм и умора от живота, слаба воля и чувство за душевен застой са възловите проблеми на личността.
Може да са налице анемия, липса на апетит или пък изтощение след умствена или сексуална преумора. Такива хора обикновено имат депресиран израз на лицето, тихо говорене и бавни движения. Възможно е да страдат от някакъв вид ендокринна недостатъчност.
В духовен аспект средството стимулира обновяването на светоусещането като може да се съчетае с Орех (Walnut), Орлови нокти (Honeysuckle) и Маслина (Olive).

Тази есенция е в групата "За онези с недостатъчен интерес към настоящите заобикалящи ги условия", заедно с: Chestnut Bud, Clematis, Honeysuckle, Mustard*, Olive и White Chestnut.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-37-wild-rose/

^