Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Willow или Върба

29 септември 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Willow или Върба

Willow, No 38, Върба
лат. Salix vitellina

38: Willow, по Бах
Есенцията е за онези, които са претърпели злополука или нещастие и не могат да приемат тези неща без да се оплакват или отчайват, като ценят живота предимно по успехите, които той носи.
Те смятат, че не са заслужили толкова голямо изпитание, че не е справедливо и са дълбоко огорчени и озлобени.
Често престават да се интересуват от онези неща в живота, от които са се интересували преди и които са им доставяли радост.

38: Willow, по Пати Аспен
Цветето на съдбата
Основни симптоми:
Човекът се чувства жертва на съдбата и е обзет от огорчение и вътрешен яд.
Положителни ефекти:
Поява на конструктивни мисли.
Осъзнаване, че човек е творец на съдбата си.
Поемане на отговорност за живота си.
Придобиване на вяра, оптимизъм и спокойствие.

38: Willow, по Пашкулев
Подвид "плачеща върба". Salix vitellina s. babylonica. Смекчава негодуванието и горчивината. Тези хора са преди всичко черногледи. Проявяват самосъжаление и завист към другите, склонност да ги обвиняват за своето състояние и да се радват на лошото, което им се случва. Злопаметни са. Могат да бъдат подозрителни или неприятно взискателни и към сексуалния си партньор. Често използват болестта си, за да покажат колко са нещастни.
Ставните и простудни заболявания и различните болкови синдроми, с лечението на които върбата се е прочула като билка, явно са свързани и с определени психологически модели.

Тази есенция е в групата "За потиснатост или отчаяние", заедно с: Crab Apple, Elm, Larch, Oak, Pine, Star of Bethlehem и Sweet Chestnut.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-38-willow/

^