Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Cherry Plum или Джанка

28 август 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Cherry Plum или Джанка

Cherry Plum, No 6, Джанка
лат. Prunus cerasifera

6: Cherry Plum, по Бах
Страх умът да не бъде претоварен или да не се изгуби разсъдък, да не се извърши нещо ужасно, което съвсем не е желателно, и се знае, че е лошо, но когато все пак е налице подтик то да бъде извършено.

6: Cherry Plum, по Пати Аспен
Цветето на безгрижието
Основни симптоми:
Човекът се страхува да не изгуби контрола над себе си и да не бъде обзет от разрушителни сили.
Положителни ефекти:
Кураж, сила, спонтанност.
Способност да се приемат собствените емоции и да се изразят уравновесено.
Достъп до резервоара на духовните сили.
Разширяване на емоционалните хоризонти.

6: Cherry Plum, по Пашкулев
Дива слива. Основен симптом е страхът от загуба на контрол над ситуацията. Натрапчиви мисли за полудяване, за телесни болести, душевен застой или дори самоубийство. Средството е много важно както при острите състояния на паника с двигателна възбуда, така и при хроничните умствени и физически проблеми, свързани с отчайващи мисли: емоционална свръхчувствителност и склонност към неадекватни поведенчески импулси при неврози и психози, паркинсонизъм, затруднения в дишането, менструални кръвоизливи, влечение към наркотици и т.н.
По духовния път подобни проблеми възникват, когато човек не съумява да се приспособи към разкриващите се пред него нови измерения и реагира със страх и отдръпване.

Тази есенция е в групата "За онези, които изпитват страх", заедно с: Aspen, Mimulus, Red Chestnut и Rock Rose.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-6-cherry-plum/

^