Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Chestnut Bud или Кестенови пъпки

29 август 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Chestnut Bud или Кестенови пъпки

Chestnut Bud, No 7, Кестенови пъпки
лат. Aesculus hippocastanum

7: Chestnut Bud, по Бах
За онези, които не извличат напълно полза от наблюденията си и опитностите си и на които им е необходимо много повече време, отколкото на другите, за да усвоят даден жизнен урок.
Докато за някои една опитност от определен тип е достатъчна, то тези хора имат нужда от две-три, а понякога и повече, за да научат урока.
Тогава, за тяхно нещастие, те правят при много случаи същата грешка, при условие, че в друг случай веднъж би било достатъчно или ако са наблюдавали грешките на другите и са си извели правилното заключение, биха могли да си спестят дори и тази грешка.

7: Chestnut Bud, по Пати Аспен
Цветето на научаването
Основни симптоми:
Личността повтаря все същите грешки, без да ги осъзнава и без да си вади поука.
Положителни ефекти:
Поява на значителни умствени рефлекси.
Посвещаване на учението с радост и удоволствие.
Спокойно осъзнаване на натрупания собствен опит.
Стига се до важни изводи за собственото развитие.

7: Chestnut Bud, по Пашкулев
Въздейства върху склонността към повтаряне на грешките и бавното усвояване на поуките от опита (с или без действителен умствен дефицит). Страх от нови начинания, проблеми с преминаването към нови занятия в училище или на работното място.
На физическо ниво е възможно да има забавена циркулация (ниско кръвно налягане, разширени вени или хемороиди).
В духовен смисъл средството представлява интерес като катализатор за преминаването през различни преходи в състоянието на съзнанието - да се дава заедно с Орех (Walnut).

Тази есенция е в групата "За онези с недостатъчен интерес към настоящите заобикалящи ги условия", заедно с: Clematis, Honeysuckle, Mustard*, Olive, White Chestnut и Wild Rose.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-7-chestnut-bud/

^