Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Chicory или Цикория

30 август 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Chicory или Цикория

Chicory, No 8, Цикория
лат. Cichorium intybus

8: Chicory, по Бах
За онези, които са много внимателни към нуждите на другите; те имат склонност да са прекомерно загрижени за деца и роднини, приятели, и непрекъснато намират нещо, което трябва да се оправи. Те непрекъснато поправят това, което смятат за лошо и правят това с голямо удоволствие.
Имат желание тези, които обичат да са наблизо около тях.

8: Chicory, по Пати Аспен
Цветето на майчината любов
Основни симптоми
:
Личността се стреми да манипулира и да прави другите зависими. Убедена е, че не е достатъчно оценена и обичана.
Положителни ефекти:
Спонтанно раздаване без да се очаква нищо в замяна.
Уважение към личния избор на всеки и зачитане на правото му на собствено развитие.
Разпознаване на личните нужди и самостоятелното им удовлетворяване.
Грижа за другите с голяма любов и получаване от тях на искрени чувства.
Усещане, че сте обичан заради това, което сте.

8: Chicory, по Пашкулев
Разхлабва болезнената привързаност и загриженост за другите, склонността да "владеем" хора и ситуации, като използваме и индиректни методи от рода на ласкателство, изнудване и симулация. Когато са в негативна фаза такива хора са "емоционални вампири": властни, придирчиви, лъжливи или преувеличаващи, упорити и лесно обидчиви.
Много полезен лек за майките и децата от преходните възрасти, както и при психотерапевтични и духовни мероприятия: с цел подпомагане разгръщането на безусловна любов.
Физически се отразява добре върху черния дроб и жлъчката и при състояния, свързани със задръжка на течности. Известна и като синя жлъчка.

Тази есенция е в групата "За прекомерна загриженост за доброто на околните и неуместна напористост", заедно с: Beech, Rock Water, Vervain и Vine.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-8-chicory/

^