Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Бах есенции: Clematis или Повет

31 август 2010, 08:00:00 | Категория: Астрология и Бах есенции | Автор: Бах есенции - компилация

Clematis или Повет

Clematis, No 9, Повет
лат. Clematis vitalba

9: Clematis, по Бах
За онези, които са мечтателни, сънливи, ненапълно събудени, без голям интерес към живота. Тихи хорица, които не са щастливи със заобикалящите ги условия и живеят повече в бъдещето, отколкото в настоящето; те живеят с надеждата за по-щастливи времена, когато техните идеали може да се сбъднат.
Когато боледуват някои от тях полагат прекалено малко или никакви усилия за подобрение и в някои случаи доре може да желаят смъртта като нещо по-добро, за да срещнат, например, отново някое любимо същество, което за загубили.

9: Clematis, по Пати Аспен
Цветето на реализма
Основни симптоми:
Личността проявява слаб интерес към всичко, което я заобикаля, настроена е мечтателно и е много разсеяна.
Положителни ефекти:
Реално усещане за света и перспектива за живот в реалния свят. Индивидът се концентрира върху достижимите неща.
Способността да се мечтае се запазва, като фантазиите вече се реализират в живота.
Творческият подход към живота го прави по-пълен и интересен.
Особено засилено усещане за форми, цветове, звуци и миризми.

9: Clematis, по Пашкулев
Ключови симптоми: мечтателност, самовглъбеност, склонност към отлагане на необходимите дейности, към бягство от действителността и силна разсеяност, чувство на празнота в главата.
Често се занимават единствено с изкуство или религия.
Този лек насърчава будното внимание, приземеността и балансира присъщите на този тип интуитивност и творческо вдъхновение.
Голям брой физически заболявания могат да се повлияят индиректно: кожни обриви, проблеми с вените, намалено зрение и слух, затруднено и болезнено уриниране, и дори безплодие. Все пак трябва да се има предвид, че при този човек тези проблеми са хронични и упорити, а и стремежът му към излекуване не е достатъчно силен.

Тази есенция е в групата "За онези с недостатъчен интерес към настоящите заобикалящи ги условия", заедно с: Chestnut Bud, Honeysuckle, Mustard*, Olive, White Chestnut и Wild Rose.

За повече информация вж. Бах есенции или терапия с цветята на д-р Едуард Бах - въведение.

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/bach-essences-9-clematis/

^