Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

До 2013 ще бъда милионер!

15 май 2010, 09:17:03 | Категория: Теория на успеха | Автор: Владимир Комаров

Тази публикация е копие на мой пост от юли 2009 от друг сайт - от първия ми блог, който регистрирах през декември 2007 в bg.wordpress.com. Тъй като се каня да направя традиционната (за мен) годишна чистка на старите проекти, които вече са си изпълнили задачките, искам да "архивирам" тази публикация тук.

Съдържа само по веднъж ключовите думички астрология, The Secret и NLP, и е твърде лична за сайт като този, но все пак мисля, че ще си намери място като първа публикация в рубриката "Теория на успеха" тук.

Едно Ферари с цвят червен

"До 2013 ще бъда милионер!" – звучи странно, нали?

Не мога да се сетя за адреса на блога, но помня добре основната идея – авторът искаше да си купи някаква много скъпа кола – може би "Ферари", не помня – с помощта на блогване и реклама (Google AdSense, мисля). Първата реплика сигурно ще е "Тоя па глупак къде е тръгнал!?", защото с изключение на единици блогъри – и то не в България – малко хора по света имат достатъчно "добър доход", ако се занимават само с това, още по-малко пък e "добър", ако целта е да си купиш скъпа кола. Не звучи реалистично.. Поне в началото.

След това обаче като се позамислиш.. кой знае, може би глупаците сме ние, м?

В момента светът е пълен с вегетиращи плужеци, паразитиращи кифли, мъже-пройдохи и всякакви хора, които не знаят откъде идват, не знаят накъде отиват, нямат принципи, идеали, мечтите и желанията им са аморфни и се изчерпват с "Искам да ям!", "Искам да чукам!" и т.н., ама ако може ей така някак си без да се напъвам много-много, братле, м? Еми, братле, кво да ти кажа, не става така. Ако животът ти е подчинен на баналната триада коли – футбол – жени или респективно нещо от рода на мода – чалга – чичко-паричко, обилно гарнирана с ежедневно шушльопене на семки и клюкарстване (в съвременния вариант това е близко по значение до целодневно "решаване" на безумно тъпи quiz-ове във Facebook), няма да стигнеш далече с това "Искам..".

Независимо кой какво иска, дали ще е да е милионер до 5 години, дали да има модна порода малко дрисливо псе чийуйетова, дали иска еди кой си политик-лапач да стане главен лайновоз или просто да изчука надарената съседка от 3-я етаж – все тая: пътят към успеха винаги минава през тези три стъпки:

1. Какво всъщност искам?

Зад всяко желание стои ИДЕЯТА. В един свят отвъд сетивния идеите са толкова реални (всъщност дори повече), колкото и мониторът пред вас. Успехът = инкарнация на идеята, осъществяването и, реализацията и на физически, сетивен и събитиен план, е правопорционален на степента, до която идеята е:

- осъзната
- реалистична
- вписваща се "екологично" в нашето обкръжение
- детайлно раздробена и анализирана
- много, не, МНОГО добре визуализирана с превес на вътрешно зрение, слух или осезание според човека (тук се вписва всичко казано по въпроса от NLP, "Тhe Secret" и т.н.)

Когато вече знаете какво искате, е време да го кажете на висок глас.

2. Знам вече какво искам, ето, ИСКАМ ГО!

Ама не в понеделник да кажете искам това, а в сряда вече да се чудите "а какво беше онова дето го исках в понеделник?!".. Така няма да я бъде!

Ще трябва да проглушите вашите и на хората около вас уши с това "Искам..". Ентусиазмът ви трябва да е като чума. Вярата ви като епидемия. Колкото вие вярвате във вашия успех, толкова трябва да вярват и тези около вас. Иначе магията ще стане по-трудно. Това е нещо като SEO (Search Engine Optimization - оптимизация за търсещи машини) по отношение на идеите – както, ако искате сайтът ви да е добре позициониран в Google трябва да го линквате от други сайтове по подходящ начин, така и тук.. колкото повече хора около вас "видят" вашия успех "предварително", толкова по-бързо той ще стане и физическа реалност. Железен закон!

Разбира се, в началото всички ви гледат като извънземно, ама да не ви е*е изобщо. Тоя филм сме го гледали вече. След няколко месеца или години същите тези скептици говорят съвсем други неща, а вашият успех отдавна е реалност напук на техните някогашни приказки. Всъщност, ако сте от онези хора, които ги тресе спортна злоба, подобен скептицизъм само ще ви го вдига и още повече ще ви настървява.

Та, желанието трябва да се изрича постоянно, да се визуализира и да се моделира. Само, който не го е преживявал не знае как е: когато идеята достигне нужната степен на вътрешна реалистичност тя става като обсесия – човек става с нея, ляга си с нея, бълнува за нея, всичко се върти около нея. Ами нормално е. Вие познавате ли бъдеща майка, чийто фокус и център през 9-те месеца на бременността – особено, когато дребното почне да рита – да не е детето, което идва? Всяка идея преди да се роди си има такъв период, в който е нечий абсолютен център. Нормално е.

Та, с две думи: ако този тип ентусиазъм не ви е познат, а искате ГОЛЕМИ неща, просто идете и се гръмнете!

3. Готов съм и съм благодарен да получа това, което поисках..

Тази стъпка е най-простата, но и най-продължителната. Тя има три елемента:

- рутинна, методична работа за осъществяване на идеята
- търпение и време, нещата се случват, когато им дойде време, а не, когато вие искате (дали и кога – има си астрология за тази цел)
- благодарност – не забравяйте, че вие нищо не сте свършили, просто сте поискали нещо и то ви е било услужливо дадено за известно време (ако не сте благодарни това, което днес е ваше, утре може да е вече на съседа)

Като цяло нищо ново, нали? Общо взето добре познатия 4-степенен път на успеха (NLP):

1. Дефиниране на идеята
2. Действие
3. Обратна връзка
4. Промяна, ако се налага.. и отново 2, 3, 4 – толкова пъти, колкото е необходимо до постигане на успеха.

Е? Тогава я пак да ви попитам: възможно ли е онова момче, автор на един блог, посветен на една мечта.. възможно ли е след няколко години да дишате прахта от новото му Ферари, м? Или към 2013 вие да седите и да гледате поредния .. не я разбирам тая игра, някакви с топки си гонят топките, а други се държат за топките и им викат "хвани го за топките".. а аз да се почесвам на някой екзотичен плаж, чудейки се за какво да си харча парите?

Пари, пари, пари, я чакай малко.. този живот не е само пари.

Money

Абсолютно вярно! Но те са важни, бих казал есенциално важни за живота, така че не ги подценявайте. Освен, ако не сте все още на мама и на тати дришльото или глезлата, или красивата табуретка на някой си там чичко-паричко, или нещо подобно.. сигурен съм, че ще ги оцените, защото:

1. Те са фактор за оцеляване. В буквалния смисъл. Храна. Вода. Ток (осветление, отопление, "цивилизация"). Място за живеене. Знаете как е..

2. Те са фактор, свързан със самоуважението. Освен, ако някой друг не ви плаща сметките, сигурен съм, че ще ме разберете.

3. В общия случай са правопорционален фактор на житейска зрялост. Колкото повече, толкова повече. Ако не сте способен да се оправяте сам с живота, вкл. и със заработване на достатъчно количество пари, значи все още не сте пораснали достатъчно. Това трябва да се налее директно с кофата в големите мозъци на всички ония палячовци и смешни гурувци, които са прекалено (т.е изкривено) "духовни".

4. Те са средство за раждане на много други, хубави неща. Няма какво да го коментирам.

5. Удоволствията струват пари. Слагам я на последно място тази точка, защото не съм толкова хедонистично настроен.. според мен животът тук е работа и гърч, но за много други е просто игра и удоволствие, така че за тях това е важно. Ок?

Та, независимо какво е положението ви в момента, дали е време на криза (която винаги, ама винаги е временна!) или се движите методично и уверено към успеха, продължавайте. Визуализирайте, работете и чакайте.

Желая ви от все сърце успех с вашите идеи и желания, а ако някой види един милион, мой си е, нека да се обади ;)

Владимир Комаров, 13.07.2009

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/do-2013-ste-byda-milioner/

^