Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Докъде сме?

2 април 2011, 11:51:44 | Категория: За сайта | Автор: Владимир Комаров

Финансова астрология Финансова астрология Финансова астрология Финансова астрология Финансова астрология Финансова астрология Финансова астрология

Вчерашната публикация за "безплатните хороскопи" беше, разбира се, както вече сте се досетили, първоаприлска шега. Днешната публикация обаче ще е сериозна. Искам да споделя на глас някои мисли относно бъдещето на сайта и във връзка с идеята зад проекта, генерално.

Ако се чудите защо тази година има още по-малко статии, отколкото през 2010, както и защо замря развитието на сайта - няма нови модули с астрологична информация, сайтът стои с първоначалния дизайн от май 2009, и т.н. - не е, защото нямам желание. Покрай ходенето на работа - знаете как е - и покрай факта, че след работа.. съм отново на работа, този път с мои клиенти покрай freelancer-стването, просто не остава никакво време.

Добрата новина е, че приключих с курса по астрология декември 2010 - дипломната работа ще я пиша и защитавам, когато остане време. Също така около средата на юни ще приключа и с курса по английски, а август - живот и здраве - ще си взема и CAE сертификата. И след това не искам да чувам за никакви курсове, семинари, лекции и подобни поне една година :]

Мисля, че недостигът на време е есенциален и бих го римувал с брутален, проблем за повечето от нас. Едва ли ви казвам нещо ново.

ОК. Тогава просто си осигури повече време и проблемът ще бъде решен. Ще имаш възможност да работиш по 8-16 часа върху всички идеи, които си нахвърлял през последните няколко години в To-Do списъка за myastrodata.com. Ще го направиш социална мрежа за астролози и любители; ще има блог-платформа; ще има видео-уроци, онлайн книги; ще има огромен букет от астрологични услуги, основан на разумното разделение 50% безплатно - 50% платено. Често си говоря така. И продължавам.

Време му трябвало. Напусни работа. И без това те занимават по 8 часа с дивотии и неща, с които не си никак свързан емоционално. Започни да отказваш и на клиенти, и без това допълнителната работа не ти носи кой знае какво увеличение на основния доход. Какъв ти е проблема в крайна сметка?

Разбира се, на това място мисловната нишка става червена и аха-аха да се скъса, когато тежкият и мрачен Сатурн стъпва върху нея: да напусна работа? Ти чуваш ли се? А кой и с какво ще плаща квартира, сметки, курсове и всичко останало? Виждаш, че не можеш да осигуриш реклама за сайта; виждаш кривата на доходите от SMS-ите как от 2009 към 2011 се премества от около 20-25 лв на месец към 5 лв на месец, че и по-малко; а само хостингът на сайта ти е 50 лв на месец, закръглено. Как изобщо си я мислиш тази работа.. с напускането/оставането без работа.

Тук мисловният процес обикновено зацикля. Искам да работя по този сайт и изобщо по проекта, но нямам време, защото ходя на работа, за да изкарвам пари, които обаче не са достатъчно, за да си осигуря време да работя по този сайт и изобщо проекта.. и затова ходя на работа, за да изкарвам пари.. и т.н.

Мисля, че недостигът на пари и средства е есенциален и бих го римувал с нахален, проблем за повечето от нас. Едва ли ви казвам нещо ново.

Разбира се, аз не съм от хората, които се отказват лесно. Имам много сериозни намерения - този сайт е само фокусна точка - относно астрологията и мястото и в България, и всички са дългосрочни. Доста дългосрочни. Така че работя по въпроса с двата генерални проблема: време и пари.

Идеята е, че в момента, в който успееш да си осигуриш някакъв поток от средства, доход, който да попълни липсите.. и говоря за доход, който не те заковава в 9-18 познатата до болка сива клетка.. тогава ти остава време. Време да се занимаваш точно с това, което искаш и ако си изиграеш картите добре, това, което ти харесва да правиш ти осигурява друг канал за средства.. и в един прекрасен момент се оказва, че имаш парите, които ти трябват, за да си осигуриш времето, което ти е необходимо, за да се занимаваш с наистина смислени - за теб, не за някой друг - неща. Защото животът е кратък, знаем прекрасно това!

Това е, работя по въпроса. За съжаление, докато не се задвижат нещата в двете ниви, в които смятам, че си заслужава да се копае много упорито, ще си седим с губещата стратегия: една статия на 3 месеца и разочаровани от замрелия сайт потребители. А кОпането може да продължи дълго, година, две, не знам, ще поживеем и ще видим.

---

Както може би вече сте разбрали от снимките в началото на статията, едната нива е.. как да го кажа по-образно.. в община "Финансова астрология и финансови пазари" и е на много плодородна земя, обработвана някога от W.D. Gann. Там си заслужава да се копае - останете наблизо, за да не пропуснете момента с намирането на гърнето с жълтиците :]

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/dokyde-sme/

^