Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Лора Георгиева - един месец по-късно

22 март 2010, 11:30:34 | Категория: Прогностика | Автор: Владимир Комаров

Наскоро писах за това, как се прави прогноза чрез транзити. Един месец по-късно искам да направя кратко резюме на написаното тогава.

Имам хубав повод за това: днес Лора Георгиева - тогава използвах нея за пример - е рожденичка, в 08:38 става на.. оп, нали жените не обичат да се коментира възрастта им :] Да е жива и здрава, а ние да видим какво се случи с прогнозата.

Като казвам 08:38 имам предвид приблизителния час на тазгодишната и Слънчева революция. Знаете ли какво е това? Всяка година Слънцето се завръща в точния градус + ъглови минути и секунди, където е било по време на раждането ни в различен час от рождения, понякога един ден по-рано или по-късно (като дата), в зависимост от това кога сме родени. Строим хороскоп за този час на Слънчевото завръщане и по него интерпретираме и прогнозираме относно предстоящата година. Именно това се нарича Слънчева революция или Solar Return (поне един от методите за изчисляването и). Това е прогностичен метод, допълващ останалите: транзити, прогресии, дирекции и т.н.

Лора Георгиева

Лора Георгиева; Източник: Facebook;

Преговор

На 21.02 публикувах "Ново гадже се задава! Тъй одеве астрологът ми подсказа.." в три части:

Част Първа: тук ви представих Лора Георгиева и посочих двете златни правила, които трябва да се спазват при астрологичното прогнозиране: всяка прогноза трябва да се базира на доброто познаване на рождения хороскоп (при хорарното "прогнозиране" нещата са по-различни), т.е на потенциала на конкретния хороскоп. Няма как да прогнозирате "печалба от тотото" на човек с твърде слаб потенциал на 5 дом, например. Или кой знае какъв успех с гаджетата на същия човек. Пояснявам: в астрологията 5 дом отговаря и за хазарта, и за романтичните ни увлечения и забавления. Второто правило е: не прогнозирай, изхождайки само от един единствен прогностичен метод - прогнозата трябва да е потвърдена по няколко начина. Хороскопът - рожденият и този, който разглеждаме "динамично", т.е разгъването на потенциала на рождения във времето - е една многопластова и сложна реалност. Повечето важни събития в живота ни са отразени на повече от едно място. Като астролози имаме задължението да изследваме нещата в дълбочина, иначе рискуваме по-голямата част от прогнозите ни да се окажат невеврни.

Част Втора: тук ви показах самия метод на транзитите и направих прогноза, че до седмица Лора ще  има ново гадже. Споделих с вас някои неща за двете социални планети: Юпитер и Сатурн, както и моята гледна точка относно случайността и късмета (думи, които за мен са само удобни езикови заместители), и съдбата - реалността, върху която лежи самата астрология.

Част Трета: тук дадох поредния пример с приложението на хорарната астрология. Хорарната карта, когато е радикална, винаги разказва правдива история за питащия, отговарящия и за темата на въпроса. И този случай не беше изключение. Когато по-късно говорих с нея (подчертавам, че не познавам нито нея, а още по-малко гаджето и) потвърдих, че картината, която хорарната карта даваше за приятеля и като "Сатурнов" тип е точна. Точка за хорарната астрология.

Е? Какво за прогнозата?

Не бях говорил с нея от декември 2009 до 21 февруари т.г., когато писах тези статии. С две думи, "ново гадже" не се появи, тъй като тя вече си имаше приятел. Нещо, което беше споменала през декември, но аз така или иначе бях забравил (не обръщам много внимание на тези неща, гаджетата идват и си отиват така или иначе). Така, че прогнозата беше грешна. Никакво събитие, свързано с любовта. Разочароващо, нали? Други хора с транзит на добротвореца Юпитер към управителя на 7 дом - в случая Меркурий -, могат да получат дори предложение за брак, а тук.. нищо.

Всъщност не е точно така. Имаше събитие и то наистина пасва на транзита Юпитер-Меркурий. Да си кажа честно обаче, ако нямах джокер никога не бих се сетил, че транзитът ще се реализира точно по този начин. Т.е събитие имаше и то пасва, но не е прогнозираното. Не мога да ви кажа какво беше събитието, защото такава ми е уговорката с нея.

Винаги е въпрос на сигнификатори

В хорарната астрология, например, ако изберем грешен сигнификатор анализът ни отива по дяволите. В прогностичната астрология проблемът е съвсем същия. Ние имаме една астрологична азбука, която има.. колко.. да кажем около 30-40 основни символа.. и с нея описваме всичко, за което се сетим от живота. Споменатият Юпитер е герой с много лица: той може да е свързан с нашето висше образование, но може и да е свързан с нашия външен вид (като управител на Асцендента) или да е допълващ картината сигнификатор по отношение на нашия дом (като управител на IC, например). Разбирате какъв е проблемът, нали? Имаме един символ, който има много лица и в конкретния хороскоп може да значи и това, и другото, и третото.

Астрологията е и простичка, и много сложна. Въпрос на гледна точка. От една страна имаме един символичен език, който е красив, богат (в смисъл на език с добра възможност да описва всичко в живота) и не чак толкова сложен. Всеки може да го изучи за година-две. От друга страна е въпрос на много опит (практика) и много учене и мислене да станеш майстор в прогностиката. Тук вече година-две са смешно малък период. Идеята е да можеш да свържеш съответния сигнификатор и неговото значение с правилната му, адекватна спрямо конкретния случай интерпретация.

Навремето Иван използваше и преподаваше една система, която донякъде решаваше този проблем (Иван Станчев, 1968-2007). Други астролози ползват други методи. Други хора си седят на ушите вместо да слушат внимателно и се оказват в ситуация да правят погрешни прогнози (аз, аз). Та, с две думи, правилата, за които говорих по-горе трябва да се спазват, това едно; второто е, че дори и да имаш знаците това не значи, че ще успееш да ги разчетеш. Астролозите не са ясновидци; те са хора, разчитащи на комбинативните си умения във връзка с един символичен език с хилядолетна история.

Пожелание, не прогноза

Засега затварям темата за транзитите. Следващия прогностичен метод, който ще ви представя ще са прогресиите. Ще използвам отново реален пример: мисля, че нещата се представят по-лесно така?

На Лора желая успешна година и.. в споменатата Слънчева революция тя има Соларен Асцендент върху нейната рождена Луна в 5 дом, а Соларната Луна е върху нейния рожден Десцендент. Имайки предвид какво значи Луната, 5 дом и Десцендента мога да и пожелая - ако и тя го иска - година, изпълнена с много радост, с любов, а защо не и деца..

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2018
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/lora-georgieva-edin-mesec-po-kysno/

^