Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Уилям Делберт Ган - известният трейдър-милионер и астролог

24 ноември 2010, 22:42:22 | Категория: Личности | Автор: Владимир Комаров

Уилям Делберт Ган, 1878-1955Тъй като покрай съдържанието на рубриката "Финансова астрология" често ще става дума за Ган, ще публикувам няколко биографични статии, за да имате представа кой е той и защо е важно да бъде изучаван приносът му, както към финансовата астрология, така и към техническия анализ на финансовите пазари. Започваме с кратък преводен материал с допълнения. Източник: asalivon.com.

Уилям Делберт Ган (William Delbert Gann) е роден на 6 юни 1878, 07:00, в Луфкин, Тексас (Lufkin, Texas).

{ Ще обсъдим хороскопа му в отделна статия. }

Майка му, Сюзан Ребека Ган (Susan Rebecca Gann), посветила цялото си време на своите деца, научила Уилям да чете чрез Библията - книгата, която има значимо влияние върху неговите мисли и възглед за природата на финансовите пазари.

Ган напуска училище на 16 години и започва да работи като разносвач по влаковете и в склад за памук. По-късно посвещава няколко години за изучаване на финансовите пазари и на 23 години започва работа в брокерска къща в Тексаркана (Texarkana). Бил е на 24 години, когато е направил първите си сделки с памук, след което се мести да живее в Ню-Йорк (New York).

През 1908 Ган открива революционния Master Time Factor, с чиято помощ предвижда обръщанията на пазарите до ден. Търгувал е с два акаунта, започвайки с 300 USD и със 130 USD, увеличавайки ги до 25 000 USD за 3 месеца и до 12 000 USD за 30 дена, респективно. След тези постижения става известен като феноменален трейдър.

{ За да ви улесня: 130 до 12 000 е 92 пъти увеличение за месец; 300 до 25 000 е 83 пъти или около 28 пъти увеличение за месец. Подобен тип впечатляваща доходност, разбира се, и при друг тип пазарни условия, едва ли е постижима от всеки и точно заради това е уникална. Подобни факти също така са сериозен и силен мотиватор за всички нас, които сме започнали търговията си с подобни миниатюрни сметки от по 200-250 лв. }

През 1914 Ган предвижда Световната война и паниката на пазарите. През март 1918 Ган предсказва края на Световната война и отричането на Кайзера от престола. Неговите предсказания са публикувани в много от водещите вестници, вкл. в Ню-Йорк Таймс (New York Times).

През 1927 Ган написва своята най-мистериозна книга - "Тунел през въздуха" ("Tunnel Thru the Air"), в която разкрива редица прогностични методи и прави предсказания за следващите 20 години. В "Тунел през въздуха" Ган предвижда Втората Световна война и атаката на Япония над Съединените Щати.

Една година предварително предвижда върха на пазара от 3 септември 1929 и най-острата паника в историята на финансовите пазари. По-късно, през 1932, Ган съветва своите клиенти да купуват акции по време на пазарното дъно по време на Голямата Депресия.

През 1936 Ган си купува самолета "Сребърна звезда" ("Silver Star") - той е първият притежател на метален самолет в Щатите. През следващите няколко години купува още самолети и бърза яхта.

През 1944 се мести в Маями, Флорида (Miami, FL), където продължава да търгува, да инвестира в недвижимо имущество и да провежда курсове.

На 23 май 1951, заедно с Ламберт създават издателската къща "Lambert-Gann Publishing Company", която публикува всички трудове и курсове на Ган.

На 76 години Ган си купува още една бърза яхта и и дава името "Кафено зърно" (The Coffee Bean) в чест на успешната му търговия със стоки (commodities) като кафето, например.

Курсът му "Great Master Course" се продава за 5 000 USD, което е около средната цена за една къща през 1954.

Уилям Делберт Ган почива на 18 юни 1955, 15:20, на възраст 77 години и е погребан в Масонската секция на гробището Грийнуд (Greenwood) в Бруклин (Brooklyn), на алеята към магистралата на Манхатън (Manhatten) и любимата му улица Уолстрийт (Wallstreet).

Уилям Делберт Ган, 6 юни 1878

Уилям Делберт Ган, 6 юни 1878; със ZET 8 Lite (Free) на Анатолий Зайцев: кликнете за увеличаване

Споделяне на статията в Twitter Споделяне на статията във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/library/william-delbert-gann-izvestniyat-trader-milioner-astrolog/

^