Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Безплатна реклама - рекламирайте в myastrodata.com

14 август 2010, 22:31:26 | Категория: Реклама в сайта | Автор: Владимир Комаров

Безплатна реклама

Промоция за рекламодатели

Имате възможност да рекламирате в сайта абсолютно безплатно от днес, 14 август, до 30 септември 2010.

През октомври планирам да стартира нова банерна система и тези от вас, които дадат заявките си за участие до края на септември ще получат 20% отстъпка от цената на рекламата за първите 3 месеца.

Параметри

Рекламата е под формата на банер, разположен в десния сайдбар. Размерът на банера е 244 x 92 px, форматът може да е JPEG изображение или GIF / Flash анимация по избор на рекламодателя; обемът на файловете трябва да е до 25 Kb.

Рекламата е безплатна в рамките на посочения период. Ще получите статистика за брой направени импресии и кликове, за да прецените дали си заслужава да рекламирате и след този период.

Говори ми в цифри

Ориентировъчно ви давам някои цифри за анализ:

Преди около 3 месеца спрях ротацията на банерите, преди това се въртяха на всеки 20 секунди. За тези месеци импресиите и кликовете са между:

- май 2010: импресии - 36 076; кликове - 10 до 49; CR - 0.03% до 0.14%;
- юни 2010: импресии - 21 229; кликове - 14 до 51; CR - 0.07% до 0.24%;
- юли 2010: импресии - 12 294; кликове - 8 до 37; CR - 0.07% до 0.30%;

P.S. 02.09: Добавям и август в извадката:

- август 2010: импресии - 13 062; кликове - 10 до 57; CR - 0.08% до 0.43%;

Спадът в импресиите е от една страна заради това, че лятото е принципно "слаб сезон", а от друга, защото от началото на юни в сайта няма нови материали. Това означава, че това са ориентировъчни минимуми. А дали ще има висок Conversion Rate зависи все пак и от това доколко атрактивна и интересна е рекламата (ви).

Планираната промяна

Първата година рекламната система беше PPC - плащаше се на уникален клик. С втората версия на сайта обаче тя ще бъде PPT - ще се плаща на всеки 1 000 импресии.

Освен това сега има само една банерна позиция с нестандартен размер - в десния сайдбар, три банера. В новата версия на банерната система ще има повече от 10 банерни позиции, нови и по-атрактивни начини за реклама и банерите ще са със "стандартните" размери.

За повече информация, следете страницата Реклама в сайта, а ако искате да се включите в безплатната кампания се свържете с мен от страницата Контакти.

16.08: Първи се възползваха от промоцията "Спа масажи Силвия & Денис".

17.08: Втори се възползваха от промоцията "Ентелегентно".

Споделяне на новината в Twitter Споделяне на новината във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/news/bezplatna-reklama-reklamirayte-v-myastrodata/

^