Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Да живееш като в приказка..

11 ноември 2010, 10:24:05 | Категория: Новинки | Автор: Владимир Комаров

Да живееш като в приказка Златни наночастици превръщат дърветата в.. .. авангардно улично осветление Като в приказка, нали?

Photos © Paul Dex, mrhayata & Luis Argerich;
Source: Gold Nanoparticles Could Transform Trees Into Street Lights.

Тази сутрин, преглеждайки новините в Slashdot, попаднах на нещо изключително красиво и бих искал да го споделя с вас.

Накратко, група от учени в Тайван са решили да заменят класическото улично осветление с такова, което не само, че е "зелено" и би намалило CO2 емисиите, би пестило електроенергия и би намалило светлинното замърсяване в големите градове, но е и красиво, както се вижда от снимките. Използвани са златни наночастици, които - поставени в листата на дърветата, дават червеникаво флуоресцентно сияние.

Разбира се, остава въпросът - как това се отразява на самите дървета?

И, за да сме все пак на тема астрология, като стана дума за златото, знаете ли за тези връзки между планетите, металите, органите и дните, които често се споменават в медицинската астрология:

Планета Метал Орган Ден
Луна Сребро Мозък Понеделник
Марс Желязо Жлъчен мехур Вторник
Меркурий Живак Бели дробове Сряда
Юпитер Калай Черен дроб Четвъртък
Венера Мед Бъбреци Петък
Сатурн Олово Далак/слезка Събота
Слънце Злато Сърце Неделя

Споделяне на новината в Twitter Споделяне на новината във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/news/da-jiveesh-kato-v-prikazka/

^