Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

За книгата "Дата на създаване на България"

27 юли 2009, 12:23:47 | Категория: Списания и книги | Автор: Владимир Комаров

Дата на създаване на БългарияПрез май 2006 в София се състоя една важна дискусия. Тя беше проведена под формата на две Кръгли маси на тема "Дата на създаване на Българската държава".

Организатори на събитието бяха Илиана Магерова и Цветомир Делийски.

Участници, представили и  защитили своите тези бяха Адриана Вотей, Иван Станчев (1968-2007), Николай Радев - "Алдебаран", Любомир Червенков и Трифон Николов. С изключение на тезата на Иван Станчев всички други доклади са публикувани в книгата.

Книгата представлява над 200 страници A4 формат полезно съдържание, което освен всички хороскопи и докладите на участниците включва материали като "Приноса на Вавилон в мунданната астрология" на Румен Колев; информация за мунданната астрология като корекции в календарите, значението на планетите, знаците, домовете и аспектите в мунданната астрология, мунданни Новолуния, Слънчеви ингресии в кардинални знаци, правила за построяване и тълкуване на основни мунданни карти, методи за анализ и прогностика, цикли, използвани в мунданната астрология и подобни; един цял раздел "История", включващ материали като "Научна обосновка за Седемлъчната Розета" на Филип Филипов и избрани цитати от дискусиите по темата във форум Астрология в all.bg; и допълнително анализи и интервю с Михаил Левин - ректорът на Московската астрологична академия.

Накратко, "с тази книга ви се дава възможност да се докоснете до мунданната астрология. В нея са изложени кратко, точно и ясно по-известните методи за тълкуване на събития, било то в световен мащаб или такива, свързани с историята на конкретна държава."

Според Любомир Червенков "ценността на тази книга се заключава в това, че обобщава натрупания многогодишен опит на редица изследователи по тази тема на едно място. Систематизирани са астрологически, исторически и езотерични изследвания на едно грандиозно събитие, отдалечено с векове от нас във времето. Книгата може да се използва още и като наръчник по мунданна астрология, тъй като съдържа богат и изчерпателен материал за тези, които искат да навлязат в тази тема по-задълбочено".

Споделяне на новината в Twitter Споделяне на новината във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/news/knigata-data-na-syzdavane-na-bylgariya/

^