Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

Тунис и Египет може да са само началото. Мунданна астрология.

30 януари 2011, 14:39:39 | Категория: Събития | Автор: Владимир Комаров

Протести в Египет - януари 2011

Източник (Photo Source): Guardian.co.uk - Egyptian protests in Suez – in pictures.

ЧАСТ I. (30.01.2011)

Независимо от услугата, която си правя - не чета вестници, не гледам телевизия, не се интересувам от политика и не бъркам политиканстването с това да си социално ангажиран - важните новини все пак ме намират по един или друг начин. Обикновено след това ги пречупвам или през призмата на астрологията, или през призмата на фундаменталния анализ на финансовите пазари (доколкото последният изобщо е [някаква малка] част от инструментариума ми като индивидуален трейдър).

Тунис. Египет. Протести. Полиция. Убити. Актуалните събития от последните дни. Галерията по-горе и видеото по-долу отразяват една част от тези събития.

Dramatic video as thousands clash with Egypt riot police in Cairo

Нужен Ви е Flash Player за да видите клипа!

Сега искам да изгледате още едно кратко видео. То визуалира как сянката на Слънчевото затъмнение от 4 януари тази година (Wiki: Solar eclipse of January 4, 2011) преминава през Европа, Северна Африка и приключва в Азия.

Path of the half shadow of the partial solar eclipse on January 4, 2011

Нужен Ви е Flash Player за да видите клипа!

Общо за затъмненията информация може да намерите в статията от лятото на 2009: На 22 юли 2009 ще има пълно Слънчево затъмнение. Това, на което искам да обърна внимание сега е следното:

Ефектът на затъмненията е глобален, отразява се на целия свят по един или друг начин. На някои държави обаче въздейства по-силно и там ефектът е по-осезаем и може лесно да бъде разчетен в събитията, които се случват до половин година след затъмнението. В този случай това означава, че трябва да наблюдаваме периода от януари до юни 2011 [поне]. Това е едно на ръка.

Второто, което трябва да вземем предвид е как се определя кои държави са засегнати пряко от затъмнението. В контекста на този въпрос първо взимаме територията, през която преминава сянката на затъмнението и кои държави попадат там. В този случай това са държавите в Европа, тези от северната част на Африка, след това - Арабският полуостров, а накрая - една част от Азия.

Не бива да ви учудва това, което се случва сега в Европа, всички тези приказки и въпроси относно съдбата на еврото, на самия Европейски съюз, дискусиите около положението на Испания, Ирландия и т.н. Това не са нови неща и след малко ще се върнем отново на тази тема.

Следвайте сянката на затъмнението и вижте как в началото на тази половин година, за която говорим, сякаш една огромна, невидима ръка загребва в Океана на колективното несъзнавано, създавайки вълнение точно там: Европа, след това Тунис, който беше като искра, след която пламна Египет. В тази посока след това са Саудитска Арабия, Ирак, Иран и други. А по-късно и азиатски държави.

Затъмненията бележат [потенциално] периоди на - често драматична - социална трансформация и тяхната сила не бива да бъде подценявана. Още две неща, които трябва да вземете предвид са:

Тази година има още три Слънчеви затъмнения, като първото от тях е на 1 юни, а следващото - на 1 юли. Те ще засегнат други части на света, но се падат в края на периода, за който говорим. Освен това тази година е като подготовка за нещата, които наближават през 2012 и следващите след нея години, покрай квадратурата и изобщо покрай цикъла на Уран спрямо Плутон. (Нищо общо с глупостите, които са изписани и изприказвани за Маите и техния календар.)

Второто нещо е къде, в кой зодиакален знак се случва това затъмнение? Вижте картата:

Solar Eclipse, 4th of January, 2011

4 януари 2011, частично Слънчево затъмнение в 14° Козирог. Генерирано със ZET 8 Lite.

Козирог. Власт. Държава.

Виждате, че Новолунието е било в 14° на зодиакалния знак Козирог. Този знак е най-пряко свързан с властта - държавна власт, закони и администрация. Акцентът върху тази тема е подчертан още веднъж от сходящата квадратура на Новолунието към диспозитора Сатурн (Сатурн управлява Козирог). Това означава, че акцентите, темите, на които ще бъдат подчинени събитията, свързани с това затъмнение са теми на знака Козирог. Власт. Държавна власт. Добавете и факта, че в същия знак по това време са още три важни сигнификатора: транзитните Марс, Плутон, както и Главата на Дракона или Северният Лунен възел. Първите два са свързани с агресия, насилие, военни конфликти, маси и масови вълнения. В този контекст няма нищо странно в случващото се в момента - единственият болезнен въпрос е след искрата от Тунис, прераснала в пожар в Египет, докъде може да ескалира напрежението по-нататък.

И така, първият ни маркер беше територията от Земята, върху която преминава сянката на затъмнението - така съдим кои държави са най-пряко засегнати. От самата карта на затъмнението можем да съдим за характера, на свързаните с него събития. В случая само щрихирам изключително на едро с две изречения.

ЧАСТ II.

Следващото, което може и трябва да бъде направено е да се съпостави картата на затъмнението с картата (ако я имаме) на всяка държава, която ни интересува. Сигурен съм, че в интернет вече има достатъчно материали от колеги мунданни астролози по тази тема. Моето желание е само да ви представя две карти - на Европейския съюз и на България (по Левин), да ги коментирам много накратко и да имам готовност, ако се наложи в следващите месеци да се върна отново към тях.

European Union. Европейски съюз.

{Следва продължение..}

Споделяне на новината в Twitter Споделяне на новината във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/news/tunis-egipet-moje-da-sa-samo-nachaloto-mundanna-astrologiya-i/

^