Vladimir Komarov: Site | Blog | Photo Blog | Books Vladimir Komarov Projects: MyAstroData | MyAstroData Network | MyAstroData Finance | ArtGround | Lora Georgieva

World Homeopathy Awareness Week 2010

30 март 2010, 07:48:43 | Категория: Събития | Автор: Владимир Комаров

Традиционно от 10 до 16 април се провежда World Homeopathy Awareness Week - Световната седмица на хомеопатията.

Малко преди Коледа м.г. споменах - във фен страницата на сайта във Facebook - една моя стара идея да напиша цикъл от статии, посветени на хомеопатията от една страна, и на хомеопатията и астрологията, от друга. Мисля, че сега е подходящ момент да опитам да реализирам това намерение.

WHAW: World Homeopathy Awareness Week

Идеята е, започвайки от 10 април да публикувам всеки ден по един материал по темата, т.е общо седем уводни материала, които трябва да разкрият - поне в едър щрих - какво представлява хомеопатията, кой е Самуел Ханеман; да поговорим за холистичния светоглед, както и за това, какво е положението с хомеопатията днес, по света и в България.

В известен смисъл темата е доста деликатна и нещата трябва да се премислят много добре. От утре съм в отпуска и смятам да отхвърля по-голямата част от работата покрай празниците. Утре сутринта ще публикувам още малко информация за Световната седмица на хомеопатията 2010 тук, а на 10 април - живот и здраве - започваме с първата статия от цикъла.

Позволявам си да отделя толкова време за това, защото ми е известно, че една част от астролозите се интересуват и от хомеопатията, в което няма абсолютно нищо странно и защото вярвам, че по-голямата част от тези > 2 000 регистрирани към момента потребители са хора, достатъчно широко скроени (open-minded), за да не съдят за темата прибързано или тесногръдо.

Световна седмица на хомеопатията 2010

Тази година се навършват 255 години от раждането на Самуел Ханеман - бащата на хомеопатията: Samuel Hahnemann (10.04.1775-02.07.1843) [Wikipedia]. Всичко е започнало през далечната 1790 с един опит на Ханеман, но за това - след празниците.

Днес хората, които са част от хомеопатичната общност, независимо като хомеопати или пациенти, празнуват Световната седмица на хомеопатията - една седмица, стартираща с рождения ден на Ханеман на 10 април.

Всяка година темата е различна и цели да представи различни аспекти на хомеопатията. Тазгодишната тема е Mental Well-being - Body and mind in balance. Преведено на български това е нещо като Хомеопатията - здраве и хармония за ума и тялото. В различни страни по света се организират събития по този повод, вкл. и в България. След празниците ще има повече информация по въпроса.

Официалният сайт е www.worldhomeopathy.org. Анонс има и в сайта на ECCH, European Central Council of Homeopaths: www.homeopathy-ecch.org. Не бих казал, че информацията е много в момента, предполагам след празниците ще има повече, вкл. и в българските хомеопатични сайтове. Засега анонс има само в сайта на сдружение "Приятели на хомеопатията": www.friendsofhomeopathy.com.

Както ще се опитам да ви покажа с обещания цикъл от статии между хомеопатията и астрологията има общи неща. Поначало голяма част от хората считат астрологията за шарлатанство, а хомеопатията - също. При астрологията за това помага целият този псевдо-астрологичен поток от информация, с който масмедиите ни заливат, сещате се: зодийки, дневни хороскопчета, изсмукани от пръстите и т.н. Относно хомеопатията пък съществува един сериозен информационен вакуум, най-малкото по закон алтернативната медицина няма право да се "рекламира" така, както го прави конвенционалната. Събития като Световната седмица на хомеопатията имат за цел да дадат част от нужната информация на пациенти и заинтересовани хора, и да работят за пробуждане на съзнанието на съвременния човек спрямо щадящи здравето терапии, вкл. и най-вече хомеопатията.

Използвам случая да ви пожелая спокойно прекарване на Великденските празници. Ще се видим отново през април. Бъдете живи и здрави!

P.S. Допълнение от 9 април 2010:

Българско хомеопатично общество - www.bghomeopathy.org - организира следните събития по повод Световната седмица на хомеопатията:

11.04.2010 - 10:00-11:00 - среща с граждани на входа на Южния парк откъм ул. "П. Ю. Тодоров";
12.04.2010 - 18:30-20:30 - прожекция на филм за хомеопатията и отворена дискусия - София, Културен дом "Красно село";
13.04.2010 - 00:00-03:00 - гости в Нощен хоризонт ще са Лилия Димитрова и Георги Чапалов, предаването ще е посветено на Седмицата на хомеопатията с водещ Снежана Георгиева;
13.04.2010 - 19:00-21:00 - среща на хомеопатите;
15.04.2010 - 18:00-20:00 - прожекция на филм за хомеопатията и отворена дискусия - Велико Търново, Залата на "Община Велико Търново" - организирано съвместно със Здравен център "Холистика";

В Библиотека, от 10 до 16 април:

WHAW 2010, част I: Хомеопатията - история с продължение, 10.04
WHAW 2010, част II: Хомеопатичното интервю, 11.04
WHAW 2010, част III: Хомеопатия и медицина, 12.04
WHAW 2010, част IV: Хомеопатия и наука, 13.04
WHAW 2010, част V: Хомеопатията в България, 14.04
WHAW 2010, част VI: Simillimum - моят хомеопат, 15.04
WHAW 2010, част VII: Simillimum - всяко нещо с времето си, 16.04

Вж. World Homeopathy Awareness Week 2011.

Тази публикация включва платено рекламно съдържание. За повече информация: вж. Реклама във www.myastrodata.com.

Споделяне на новината в Twitter Споделяне на новината във Facebook За да не изпуснете новина: Email и RSS абонаменти

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2019
Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/news/whaw-world-homeopathy-awareness-week-2010/

^